Werken bij het Overblijf Magazine

illustratie bradmatsushita.com
De redactie van het Overblijf Magazine staat open voor redacteuren met hart voor de TSO en die plezier hebben in het schrijven van stukjes. Zijn er vacatures dan publiceren we ze op deze pagina. Wij streven ernaar om voor elke discipline twee actieve redacteuren binnen ons team te hebben. Het Overblijf Magazine is een online magazine, er is geen gedrukte uitgave.

Vrijwilligers


Het Overblijf Magazine is niet commercieel en draait geheel kostenneutraal. Het heeft geen inkomsten. Alle redacteuren en medewerkers zijn vrijwilligers. De afspraak is dat je elke 2 maanden een column of artikel schrijft (indien van toepassing). Je hebt alle vrijheid om je onderwerp in te vullen.

Ben je zzp-er dan krijg je als beloning meer naamsbekendheid en meer bezoekers op je website. Je banner wordt op de website geplaatst, je krijgt een persoonlijke introductiepagina (voorbeeld) en je mag je aanbod promoten d.m.v. advertenties en advertorials (voorbeeld).

Heb je interesse in een van de openstaande vacatures? Of heb je een ander thema of een geheel andere bijdrage aan het Overblijf Magazine in gedachten? Neem even contact op!

Vacature


  

Omschrijving


Redacteur Interculturalisatie Je kent zowel de Nederlandse als de Marokkaanse, Turkse of een andere cultuur goed. Je interviewt tso-medewerkers met een migratieachtergrond en/of je schrijft blogs over dit thema. Je geeft een beeld van de specifieke problemen en ervaringen van overblijfmedewerkers met een migratie-achtergrond bij hun functioneren als tso-medewerker op een Nederlandse basisschool. Je geeft advies en oplossingen bij eenvoudige situaties.
Redacteur bewegen Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en bent bekend met bewegen en beweegspellen. Je kunt zowel over de achtergronden van bewegen en gezondheid schrijven als ook concrete beweegspelletjes aanbieden (spelwijze helder uitleggen, de benodigdheden, regels, puntentelling enz.).
Redacteur groepsdynamica en teambuilding Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en schrijft in eenvoudige bewoordingen over spanningen die binnen een tso-team kunnen ontstaan of tussen de tso-medewerker en de groep, of tussen tso-team en leerkrachten, enz. enz.. Je beperkt je tot eenvoudige situaties en eenvoudige oplossingen.
Redacteur kinder-EHBO Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool een weet welke ongevallen daar zoal plaats kunnen vinden. Je beschrijft aanleidingen, oorzaken en hulpverlenende handelingen. Ook schrijf je over algemene, risicovolle situaties en de daarbij passende preventieve maatregelen.
Redacteur spel en spelen Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en bent bekend met spel, spelen en spelagogie. Je kunt zowel over de achtergronden van spelen en de ontwikkeling van het kind schrijven als ook concrete spelletjes aanbieden (spelwijze helder uitleggen, de benodigdheden, regels, spelverloop enz.).
Jouw suggestie? Heb je een ander thema of een heel andere bijdrage aan het Overblijf Magazine in gedachten? Wij zijn benieuwd!