Werken bij het Overblijf Magazine

illustratie bradmatsushita.com
De redactie van het Overblijf Magazine staat open voor redacteuren met hart voor de TSO en die plezier hebben in het schrijven van stukjes. Zijn er vacatures dan publiceren we ze op deze pagina. Wij streven ernaar om voor elk discipline een actieve redacteur binnen ons team te hebben; voor sommige disciplines twee. Het Overblijf Magazine is een online magazine, er is geen gedrukte uitgave.

Kostenneutraal


Het Overblijf Magazine is niet commercieel en draait geheel kostenneutraal. Het heeft geen inkomsten. Alle redacteuren en medewerkers zijn in feite vrijwilligers. De afspraak is dat je elke 2 maanden een column of artikel schrijft. Je hebt alle vrijheid om je onderwerp in te vullen. En je krijgt er natuurlijk ook iets voor terug.

De voordelen voor de redacteur


Ben je zzp-er dan krijg je door je columns meer naamsbekendheid en meer bezoekers op je website. Je banner wordt op de website geplaatst, je krijgt een persoonlijke introductiepagina (voorbeeld) en je mag je aanbod promoten d.m.v. advertenties (voorbeeld) en advertorials (voorbeeld). Ook komt er een link naar je website onder elke column die je schrijft.

Interesse?


Heb je interesse in een van de openstaande vacatures? Of heb je een ander thema of een geheel andere bijdrage aan het Overblijf Magazine in gedachten? Neem contact op!


Vacature


  

Omschrijving


Redacteur Interculturalisatie Je kent zowel de Nederlandse als de Marokkaanse, Turkse of een andere cultuur goed. Je interviewt tso-medewerkers met een migratieachtergrond en/of je schrijft blogs over dit thema. Je geeft een beeld van de specifieke problemen en ervaringen van overblijfmedewerkers met een migratie-achtergrond bij hun functioneren als tso-medewerker op een Nederlandse basisschool. Je geeft advies en oplossingen bij eenvoudige situaties.
Redacteur TSO-organisatie Je kent de tussenschoolse opvang uit ervaring en bij diverse scholen. Je bent deskundige op het gebied van organisatie, financiering en wettelijke regelingen. Je geeft praktische adviezen, in eerste instantie aan de TSO-coördinatoren.
Redacteur Pedagogie Je kent de tussenschoolse opvang en weet voor welke situaties de vrijwilligers in de praktijk komen te staan. Je geeft eenvoudige, hapklare afviezen en tips, afgestemd op het niveau van de doelgroep; Hoe om te gaan met lastig gedrag van een kind; lastige interactie tussen kinderen onderling of tussen vrijwillger en kind (of ouder).
Redacteur Knutselen Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en je bent een creatieveling die er van houdt om knutsels te maken of te ontwikkelen voor kinderen in het bassionderwijs.
Redacteur Bewegen Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en bent bekend met bewegen en beweegspellen. Je kunt zowel over de achtergronden van bewegen en gezondheid schrijven als ook concrete beweegspelletjes aanbieden (spelwijze helder uitleggen, de benodigdheden, regels, puntentelling enz.).
Redacteur Groepsdynamica en Teambuilding Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en schrijft in eenvoudige bewoordingen over spanningen die binnen een tso-team kunnen ontstaan of tussen de tso-medewerker en de groep, of tussen tso-team en leerkrachten, enz. enz.. Je beperkt je tot eenvoudige situaties en eenvoudige oplossingen.
Redacteur Spel en Spelen Je kent de tussenschoolse opvang en/of de basisschool en bent bekend met spel, spelen en spelagogie. Je kunt zowel over de achtergronden van spelen en de ontwikkeling van het kind schrijven als ook concrete spelletjes aanbieden (spelwijze helder uitleggen, de benodigdheden, regels, spelverloop enz.).
Jouw suggestie? Heb je een ander thema of een heel andere bijdrage aan het Overblijf Magazine in gedachten? Wij zijn benieuwd!