maandag 24 mei 2021

rubriek: ,

TSO in coronatijd - de Steenen Brug in Roermond

Wij hebben een ontzettend leuke school met kinderen van 4 t/m 12 jaar. Helaas hebben wij ook te maken met Covid 19 en is het buiten spelen het enige dat wij kunnen doen.

Overblijven is nu buiten spelen

De lunch wordt samen met de leerkrachten gedaan. De onderbouw gaat per klas naar buiten, zodat het overzicht beter is. De middenbouw en bovenbouw gaan ook apart naar buiten. Het enthousiasme waarmee de kinderen naar buiten komen is zo geweldig. Er is veel speelgoed en er wordt gelachen en zonder ruzie gespeeld.

Zelfoplossend vermogen van kinderen

Gisteren was er bij de kleuters wat onduidelijkheid over wie bij wie mocht spelen. Komt er zo’n ukkie naar mij toe en zegt: juf Alie, jij hoeft het niet meer op te lossen, want dat hebben wij zelf al gedaan. Heerlijk toch. Op het grote plein is het ook gezellig. Soms wordt er bij het voetballen iemand onderuit geschopt, maar hier kunnen de profs nog wat van leren. Geen onvertogen woord, want ja, dit hoort erbij. Natuurlijk gebeuren er wel eens kleine ongelukjes, maar een pleister doet het altijd goed.

Enthousiast team

De overblijfmedewerkers zijn ook altijd enthousiast en spelen heerlijk mee. Ik ben niet meer de jongste, maar als ik al die kinderen weer zie word ik meteen 40 jaar jonger. Al met al hebben wij een geweldig enthousiast team. Wat ik hoop, is dat wij na de zomervakantie weer samen mogen eten en spelen. Als coördinator mag ik als enige naar binnen (met mondkapje) en kan ik de overblijfmedewerkers voorzien van een lekker kopje koffie of thee. Mensen wat heb ik een prachtige job.

Ik wens voor iedereen een coronavrij komend jaar.

Alie Klarus
Coördinator TSO
BS De Steenen Brug