dinsdag 9 maart 2021

rubriek: ,

TSO in Coronatijd - De Bolster in Nuth

Het Overblijf Magazine nodigt coördinatoren uit om hun ervaringen te delen. Vandaag het verhaal van de TSO van De Bolster in Nuth. Wil je anderen inspireren met jouw verhaal over "TSO in Coronatijd"? Mail het naar de redactie.

Na de schoolsluiting midden december was er natuurlijk in eerste instantie helemaal geen overblijven. Net zoals de kinderen waren ook wij blij dat wij weer mochten overblijven vanaf j.l. 8 februari. 

Juf/meester binnen en overblijf-ouders buiten

Net zoals na de eerste lockdown heeft onze school besloten dat de kinderen eerst binnen eten met hun juf/meester om daarna pas naar buiten te gaan. Dat houdt voor ons als overblijfouders in dat wij in principe enkel nog buiten aanwezig zijn (behalve bij slecht weer).

Minder contact met de kinderen

Doordat wij niet meer met de kinderen eten hebben wij wat minder contact met de kinderen en leer je ze op deze manier minder goed kennen. Met name de instromers. Waar wij voorheen alle namen kenden is dat nu een stuk minder.

Groepen om en om, binnen en buiten

In de eerste echte schoolweek van 2021, mede ook in verband met de kou, hebben de kinderen van onze school maar een half uur buiten gespeeld. De ene groep ging eerst binnen eten en daarna buitenspelen of andersom. Zo konden wij de groepen ook extra goed splitsen om onnodig onderling contact te voorkomen. Na deze week hadden de kinderen hier carnavalsvakantie, t/m 21 februari.

Aparte delen op het schoolplein lukte niet

Na de vakantie was het niet meer zo koud en konden de kinderen drie kwartier naar buiten. We hebben in eerste instantie nog gepoogd de kinderen op aparte delen van het schoolplein te laten spelen om wederom onnodig onderling contact te beperken. Maar dit werkte helaas niet omdat er simpelweg teveel kinderen zijn die overblijven. 

Mondkapje

Waar wij voorheen zonder probleem wel eens met een kindje naar binnen gingen die zich pijn had gedaan moeten wij er nu steeds op alert zijn dat we dan ons mondkapje opdoen. Dit blijft steeds wennen gek genoeg. 

Persoonlijke situatie vrijwilligers

Ondanks het feit dat niet elke dag elke overblijfouder aanwezig kan zijn i.v.m. persoonlijke situatie gerelateerd aan corona, hebben wij gelukkig nog steeds een zeer enthousiaste, flexibele overblijfgroep hier in ons mooie Zuid Limburgse Nuth!

Elvira Frissen, TSO-coördinator De Bolster in Nuth