vrijdag 4 september 2020

rubriek: , ,

De spel-oplossing voor Corona

COVID-19


Vanaf begin dit jaar is het Coronavirus in ons land. Scholen gingen dicht en ook alle jeugdclubs moesten hun deuren sluiten. Inmiddels mogen we weer veel activiteiten doen, maar wel met de nodige maatregelen. Het is niet altijd leuk en zeker ook niet voor de kinderen. Extra vaak handen wassen, je moet de pijlen volgen en thuis aankleden voor het sporten.

Hoe zit Corona eruit?


Als je kinderen vraagt hoe Corona eruit ziet, krijg je verschillende tekeningen. De fantasie van kinderen laat Corona op hun eigen manier tot leven komen. Hierbij zien we wel veel tekeningen die gebaseerd zijn om het bolletjes met stekels. Zoek je via afbeeldingen op Google, dan zie je overeenkomsten en verschillen. Dit zie je ook terug in de tekeningen van de kinderen.

Eigen verhaal


Kinderen zijn kanjers in het aanspreken van hun fantasie. Zouden zij een machine kunnen bedenken, tekenen en bouwen om het Corona virus te bestrijden? Hoe zou deze machine werken? Zouden we deze kunnen bouwen? Word jij de uitvinder die een goede oplossing bedenkt? Geef dit spelidee een extra dimensie door speciale kleding klaar te leggen. Bijvoorbeeld witte lange jassen, veiligheidsbrillen of bijzondere petten.

Hebben jullie een machine gebouwd?


Stuur dan een foto naar info@kijkopspel.nl en maak kans op een waardebon van €10 te gebruiken in onze webshop: kijkopspel.nl.

Veel speelplezier!