maandag 3 februari 2020

rubriek: ,

Zangplezier tijdens de overblijf

Zing je weleens? Soms gebeurt dit stilletjes in jezelf, onder de douche tijdens het opruimen, op de fiets, of luidkeels in de auto. Vul maar zelf in.

Zingen zorgt voor plezier en ontspanning. Hoe leuk is het om samen een liedje te leren in groepsverband en daar plezier uithalen? Daarom is zingen tijdens de overblijf een van de meeste populaire activiteiten. Daag je zelf uit om samen met je groepje een liedje te leren en samen te zingen.

Dit heb je nodig

  • Stembanden
  • Muziek tekst
  • Karaoke via Youtube
  • Enthousiasme
  • Een lied die iedereen kent

Vraag aan de kinderen naar welke liedjes zij luisteren


Welke liedjes maakt hun blij? Maak daar een top 2 van. Het kiezen van het liedje kan je makkelijk doen door de meeste stemmen te laten gelden.

Uitprinten van tekst


Zoek de tekst op via het internet en print die uit door het eerst te kopiëren en te plakken op een Word-document. Via Youtube is er altijd een instrumentale versie van het desbetreffende lied te vinden. Meestal weten de kinderen al heel goed welke karaoke zij mooi vinden. Vraag het aan de kids.

Drempel


Vooral plezier hebben en niet te veel letten op vals zingen. Lekker doen alsof je thuis in je eigen woonkamer bent en heerlijk luidkeels zingen. Vaak zorgt dit voor een ontspannen sfeer waarin de kinderen de remmen losgooien. Veel zangplezier!