donderdag 12 december 2019

rubriek: ,

Columnist Rian van Nuland - Diëtist

Mijn naam is Rian van Nuland. Ik ben geboren en getogen in Brabant en heb een praktijk als kinderdiëtist in Tiel. Daarnaast werk ik als diëtist in het ziekenhuis van Tiel waar ik kinderen en volwassenen zie.

Diëtist


Een diëtist is iemand die veel weet over eten en drinken en gezondheid, zeg ik vaak tegen kinderen. Zij kan je helpen om de goede voeding te kiezen. Daarbij houdt ze rekening met wat jij lekker vindt en met klachten die je misschien heb, of met beweging en sporten.

Als je ziek bent of een allergie hebt, moet de voeding soms worden aangepast. Dat noemen we een dieet. De diëtist gaat proberen ervoor te zorgen dat jij je beter voelt. Bijvoorbeeld dat je geen buikpijn meer hebt, minder vaak moe bent, goed groeit of een gezonder gewicht krijgt.

Schrijven


Ik vind het heel leuk om te schrijven. Daarom heb ik in 2017 een eigen website gemaakt waarop ik iedere week iets schrijf over wat ik meemaak als diëtist.

School


Mijn kinderen (een dochter van 17 en een zoon van 14 jaar) zaten op een basisschool waar ze een continurooster hadden. De school was een open ruimte zonder klaslokalen en centraal punt was het ‘restaurant’, zoals dat sjiek heette. Aan tafeltjes onder kleurige parasols aten de leerlingen in groepjes op verschillende tijden. Het was er gezellig, merkte ik als ik eens een dagje mocht meelopen. Een fijne omgeving om te eten en drinken.

Columns


Voor Overblijf Magazine zal ik schrijven over eten en drinken. Dat zal niet altijd nieuwe informatie zijn. Maar mijn ervaring is dat het goed is om te herhalen. Zoals ik zelf regelmatig iets lees waar ik weer even inspiratie uit haal. Zo hoop ik kleine inzichten te geven waar de lezer weer even op een spoor wordt gezet.

Ik wens je veel leesplezier. Als je het leuk vindt, kijk dan ook eens naar mijn site rianschrijft.blogspot.com die je ook kunt volgen via je google-account of via een berichtje naar lezen@rianvannuland.nl.

Met hartelijke groet,