donderdag 7 november 2019

rubriek: , ,

Lucienne Kohler, columnist Kunst en cultuur en interculturalisatie

Ik ben opgeleid tot docent Nederlands en was enige tijd verbonden aan de IVKO als docent Nederlands.

Tijdens mijn vervolgstudie aan de Gerrit Rietveldacademie begon ik te werken als overblijfjuf op een lagere school en was 6 jaar overblijf-coordinator op de Cornelis Vrijschool, waar ik zelf als kind ook op zat.

Ik maakte foto’s van kinderkrijttekeningen om hun straatkunst te conserveren.

Voor de post-opleiding ‘Kunstenaar voor de Klas’ ging ik verhalen optekenen van dingen die kinderen mij vertelden. De opleiding ben ik niet gaan doen, maar deze miniatuurtjes zijn de overblijfselen van dit proces.

Sinds 1984 draag ik gedichten voor: Ik deed dit o.a. in de Badcuyp, het Parooltheater, Festina Lente en op het korte verhalen festival in De Rode Hoed.

Ook was ik enige tijd jurylid bij Festina Lente, het eerste cafe dat slams organiseerde, dat later een trend werd in Nederland. Ik deed dit samen met dichter Peter Verstegen en Simon Vinkenoog.

Vanaf 1997 publiceerde ik gedichten in o.a. De Tweede Ronde, Surplus, een bloemlezing van het Davidsfonds, Krakatau, Nynade, Kladblok. In 2017 stond een gedicht van mij in de Top-100 bundel ‘Goudlicht en Avondschijn’ van de Thüring Poëzie wedstrijd.

Op dit moment werk ik onder andere aan het blog overblijfselen met verhaaltjes uit de TSO, die bedoeld zijn voor medewerkers in de TSO. De verhaaltjes die je van me zult lezen in het Overblijf Magazine komen uit dit blog.