donderdag 16 mei 2019

rubriek: ,

Je wordt bedankt!

Zeven extra ideetjes om TSO medewerkers te bedanken op de Nationale Overblijfdag van 6 juni


  1. Koop een kartonnen lege mini-puzzel bij een hobbyshop of bij Action. Vraag een of meerdere kinderen er een leuke tekening op te maken die te maken heeft met overblijven. Zorg dat de tso-medewerker hier niets van komt te weten. Geef tijdens de Nationale Overblijfdag zoveel kinderen als er puzzelstukjes zijn een stukje van de puzzel. Zij verstoppen die in hun hand. De overige kinderen doen alsof ze een puzzelstukje in hun hand hebben. De tso-medewerker moet zo snel mogelijk de puzzel compleet zien te krijgen. Zij staat of zit voor de groep en zegt: ‘Mag ik de hand zien van …… (naam kind).’ Heeft het kind een puzzelstukje dan haalt ze het op. Ze moet weer terug naar haar plek voordat ze het volgende kind mag vragen. Hoeveel seconden of minuten heeft ze nodig? Laat één van de kinderen de tijd bijhouden.
  2. Maak voor iedere collega een T-shirt waarop zijn/haar talent staat. Gebruik hiervoor textielstiften of laat het bedrukken.
  3. Maak een Playlist in Spotify met allerlei muziek die je bij jullie tso-team vindt passen en deel die lijst met de medewerkers. (Er zit muziek in dit team!)
  4. Maak actiefoto’s van iedere tso-medewerker en doe die voor iedere collega apart in een lijstje.
  5. Laat de kinderen een aardigheidje verstoppen in de klas. De tso-medewerker komt er door het stellen van vragen achter waar het is. Het mogen alleen vragen zijn die met ja of nee beantwoord kunnen worden.
  6. Vraag de leerkracht een bedankkaart te schrijven voor de tso-medewerker.
  7. Koop een doos met allerlei soorten kralen. Het is juist leuk als ze verschillen in kleur en grootte. Koop ook een kettingveter of koord. Geef elk kind een kraal. Geef de veter of het snoer aan de tso-medewerker. Zij mag een naam van een kind noemen. Die komt naar voren en doet de kraal aan het koord doen. Zo ontstaat een bijzondere ketting.