dinsdag 7 mei 2019

rubriek: ,

17 Feestelijke tips voor jullie Nationale Overblijf Dag op 6 juni

Op de eerste donderdag van juni wordt de Nationale Overblijf Dag gevierd, dit jaar op 6 juni alweer voor de vijfde keer! De redactieleden van het Overblijf Magazine, geven je zoveel mogelijk informatie en inspiratie om de overblijfmedewerkers op deze speciale dag te bedanken voor hun inzet en hulp aan de school/organisatie. Ik gun het alle hardwerkende overblijfmedewerkers op 6 juni in het zonnetje te worden gezet! Check onderstaande tips, voor je begint:

Tips ter voorbereiding


Eerste fase:
 1. Ben jij de tso-coördinator/lid van de Ouderraad/lid van de Medezeggenschapsraad? Informeer de directeur of het bestuur van de school over de Nationale Overblijf Dag.
 2. Maak gebruik van de speciale NOD-materialen van het Overblijf Magazine: o.a. het persbericht, een informatiebrief voor het schoolpersoneel en de poster ter aankondiging.
 3. Kom als initiatiefnemers op korte termijn bij elkaar voor jullie plan van aanpak.
 4. Overweeg dan ook of jullie aan de win-actie van het Overblijf Magazine willen meedoen. Lees verder bij ‘win-actie’.
 5. Organiseren jullie een feestelijk samenzijn voor het tso-team? Nodig de dames en heren tijdig uit, zodat iedereen erbij kan zijn!

Tweede fase:
 1. Ga als schoolteam of Ouderraad samen met de kinderen in het geheim creatief aan de slag.
 2. Neem contact op met de regionale media. Nodig ze uit om verslag te komen doen van de viering van jullie Nationale Overblijf Dag!

Derde fase:
 1. Laat de kinderen de school versieren zodat de overblijfmedewerkers/ouders bij binnenkomst verrast worden.
 2. Vier de Nationale Overblijf Dag op donderdag 6 juni en laat iedereen weten hoe blij jullie zijn met de overblijfmedewerkers/pleinwachten/broodouders/tso'ers/…hoe heten de begeleiders bij jullie eigenlijk?

Cadeautips

 • Maak samen een mooi boeket bloemen en overhandig deze op de Nationale Overblijf Dag.
 • Op de website van het Overblijf Magazinestaat een speciale NOD-slinger en een kleurplaat die je door de kinderen kunt laten inkleuren.
 • Zing als leerkracht samen met de kinderen de overblijfmedewerker(s) toe bij de start van de TSO (verras de medewerker tijdens de overdracht).
 • Verzamel een heleboel complimenten over/voor de overblijfmedewerkers, maak er een mooi schilderij van en onthul het schilderij op de Nationale Overblijf Dag 2019.
 • Laat de kinderen uit de bovenbouw een heuse High Tea maken en verwen de tso-medewerkers ermee na afloop van de TSO op 6 juni.
 • 15.Kijk voor heel veel feestelijke inspiratie onder het kopje Nationale Overblijf Dag en zie ook hoe overblijfmedewerkers op andere scholen in de afgelopen jaren in het zonnetje zijn gezet.

Dit zijn zo maar een paar tips, op deze website zie je er nog heel veel meer!

Win-actie


Wil je als TSO in aanmerking komen voor één van de mooie cadeaus die de redactieleden van het Overblijf Magazine ter beschikking stellen? Welke cadeautjes we gaan verdelen is nu nog een verrassing. Aan jullie om een supermooi feest te bedenken.
Maak een fotoverslag van de viering van jullie Nationale Overblijf Dag en stuur deze na afloop, uiterlijk op woensdag 12 juni, aan de redactie van het Overblijf Magazine: info@overblijf-magazine.nl. De winnaars worden in het Overblijf Magazine en op de Facebookpagina van het Overblijf Magazine bekendgemaakt.

Houd er rekening mee dat je toestemming vraagt voor publicatie van materiaal waarop de mensen herkenbaar in beeld zijn!!!