vrijdag 1 maart 2019

rubriek: ,

Koorts!

In de pauze komt een van de kinderen bij je en geeft aan dat hij zich niet lekker voelt. Hij klaagt over hoofdpijn en is warm en bezweet. Je neemt de temperatuur op en wat blijkt: hij heeft koorts.

Temperatuur


De temperatuur is te hoog. Daarom moeten we zorgen dat deze omlaag gaat. Leg het kind daarom in een koele en geventileerde ruimte met een koud washandje op zijn voorhoofd en geef hem een kinderpijnstiller. Let daarbij wel op de voorgeschreven hoeveelheid.

Pijnstillers


Pijnstillers onderdrukken de klachten en kinderen voelen zich dan vaak snel weer beter. Maar ze zijn dan nog niet gezond! Laat ze het nog een tijdje rustig aan doen.

Andere kenmerken


Koorts kan onderdeel zijn van andere ziekten. Let daarom goed op of het kind ook andere kenmerken vertoont. Volg de regels van school en overleg met de overblijfcoördinator of de leerkracht.

Ouders


Ligt de ouders in dat hun kind koorts had op school. Vertel wat je er mee gedaan hebt en wat je precies gegeven hebt aan medicatie en hoe laat dat ongeveer was. Blijft het kind ziek dan moeten ze immers met die informatie naar de dokter.