maandag 4 februari 2019

rubriek: ,

Vrijwilligersvergoeding van €4,50 naar €5,00 per uur!

Eerder dit jaar was de verruiming van de belastingvrije grenzen naar €170 per maand en €1700 per jaar belangrijk nieuws. Inmiddels is er nóg een verruiming:

De vrijwilligersvergoeding gaat omhoog van €4,50 per uur naar €5,00 per uur!


Dit is heel goed nieuws want hierdoor wordt het beter mogelijk om een vergoeding van €9 of €10 per keer te verantwoorden en gemakkelijker om vrijwilligers te vinden.
Voor medewerkers onder de 22 jaar stijgt de vergoeding van €2,50 naar €2,75 per uur. Voor jong en oud worden dezelfde maxima gehanteerd: €170 per maand en €1700 per jaar.

Verantwoording


Gebruik voor de verantwoording tegenover de belastingdienst of andere instanties af te leggen deze handige calculator van TSO-ASSISTENT. (Voor gebruikers van TSO-ASSISTENT: Login en ga naar MEDEWERKERS. De calculator daar is nog iets handiger.)

Melden blijft belangrijk!


Overigens blijft het raadzaam om als vrijwilliger altijd te melden bij het UWV of je gemeente dat je van plan bent vrijwilligerswerk te gaan doen. Regels kunnen namelijk veranderen zoals je ziet. De Bijstand is een gemeentelijke zaak. Zo moet je bijvoorbeeld in Amsterdam je gehele vrijwilligersvergoeding weer inleveren op je bijstand als je jonger bent dan 27.