dinsdag 29 januari 2019

rubriek: ,

Columnist Yvonne Hoogman, kinder-EHBO

Yvonne Hoogman, actief EHBO-er op kinderevenementen


Ik heb in 2008 mijn EHBO-diploma gehaald. Dat was toen nog niet met kinder-EHBO erbij. In 2009 kreeg ik neefjes en nichtjes. Ik wilde toen wel graag weten wat ik moest doen bij ongelukjes. Daarom besloot ik de aantekening kinder-EHBO te halen.

Kinderevenementen


Ik ging vanuit mijn EHBO-vereniging vaak helpen op evenementen met kinderen. Sportwedstrijden, Sinterklaasintocht, carnaval en wat je maar meer bedenken kunt. Ik vind het heel erg leuk kinderen op een prettige manier gerust te stellen en te behandelen. En de kinderen gaan ook meestal snel weer door met het evenement.

Voorlichting


Omdat er niet altijd EHBO is vind ik het belangrijk dat er een goede voorlichting is over wat je moet doen bij ongelukken. Dit ligt namelijk vaker voor de hand dan je denkt. Ik hoop op deze website een bijdrage te kunnen leveren.