zaterdag 1 september 2018

rubriek: , ,

Het goede voorbeeld

Na de vakantie periode heb ik altijd moeite met opstarten, met weer in het ritme en met alles wat dan weer ‘moet’. Normaal heb ik hier een paar dagen last van en dan zit ik er weer in, maar dit jaar…. Pffff wat was het lastig.

Wel vrolijk begonnen


Gelukkig zijn de overblijfteams wel weer vrolijk begonnen. Al in de laatste week van de vakantie werden de app-groepen weer actief en kwamen de eerste berichtjes voorbij. Vergaderingen werden ingepland door de coördinatoren en gemaakte afspraken werden nog even herhaald.

Waar ik blij van wordt


Ondanks mijn lastige start, werd ik blij van de verschillende app-jes in al deze app-groepen met: ‘zullen we wat eerder afspreken, dan hebben we meer tijd om even bij te kletsen’. Fijn vind ik het om te merken dat een overblijfteam het leuk vindt om weer te starten, zin heeft elkaar te zien en tijd wil vrijmaken om elkaars verhalen te horen.

Wat lekkers erbij


Spontaan besloot ik deze bijeenkomsten op te vrolijken met wat lekkers bij de koffie. En nee, dan bedoel ik niet lekker fruit, frisse snackgroenten of andere gezonde dingen, maar gewoon een leuke koektrommel met lekkere koekjes.

Kritische vragen


Stralend bracht ik in de eerste week de koektrommels rond en ook ik vond het leuk om iedereen weer te zien en alle vakantieverhalen te horen. Het was leuk dat iedereen de traktatie waardeerde en blij was met dit gezellige begin. Trots was ik op de kritische vragen: ‘Kan dit wel?’, ‘Eigenlijk niet zo gezond hè?’ en ‘Geven we zo wel het goede voorbeeld?’

Het goede voorbeeld geven


Ik heb uitgelegd dat ik vind dat ze juist het goede voorbeeld geven door bewust om te gaan met de koektrommel. Gezond eten gaat in mijn ogen niet over alles wat je dan niet mag, maar over doseren, de balans en over bewuste keuzes. ‘Dus eet lekker een koekje’, zei ik ‘en geniet van het moment’. De volgende keer kies je iets gezonds. Zo geef je het goede voorbeeld.
Wie wilde nam een koekje. Daarna gingen de trommels, nog redelijk gevuld, terug in de kast: voor de volgende keer.

Sacha Schouten
Fruit in de klas