zondag 22 april 2018

rubriek: ,

Zie jij drie spinnen?

Benodigdheden


Eigen foto’s, tekeningen, lijst met materialen en natuurlijk kant en klare zoekkaarten. Deze zijn te vinden op kijkopspel.nl.

Ontdek de omgeving


Zoekkaarten zijn zeer geschikt om te gebruiken voor korte spelmomenten. Voor een kind alleen of samen met anderen. Om de omgeving te ontdekken of als wedstrijdje wie het eerst alles heeft gevonden. De zoekkaart geeft een kader, maar kan op allerlei manieren ingezet worden. Aanvullend met getallen, maak je de zoekkaart complexer. Bijvoorbeeld als zoek 5 mieren, 3 spinnen etc.

Meer eigen invulling


De zoekkaarten met kleur en vormen zijn een variant. Met name met de zoekkaart vormen, vraagt een andere manier van kijken naar materialen. Ook hierin kunnen nog meer varianten gemaakt worden, als zoeken op grootte, materiaalsoort, structuur etc.

Maak het zelf


Natuurlijk is het leuk om zelf zoekkaarten te maken! Misschien nog wel leuker dan de kant-en-klare te gebruiken! Gebruik bijvoorbeeld tekeningen, eigen foto’s of afbeeldingen uit tijdschriften. Zet er een getal bij, om te aan te duiden hoeveel ze er moeten vinden.

Veel zoekplezier!