donderdag 8 februari 2018

rubriek: ,

Wat is bento? Drie tips voor een kleurrijke bento lunchtrommel.

Wat is bento?


Ken je bento al? Bento staat voor het aantrekkelijk aanbieden van een gevarieerde lunch. Een bento lunch bestaat altijd uit: voldoende eiwitten, koolhydraten, vetten, groente en fruit, en natuurlijk drinken. Bento komt oorspronkelijk uit Japan. Het idee van een bento is gevarieerd eten dat er leuk uitziet. Bento's zijn vaak heel kleurrijk. Een kenmerk van een bento lunchtrommel zijn de vakken. Zo kan je makkelijk alles verdelen en gaat niets door elkaar.


Het oog wil ook wat


Het oog wil ook wat. Als ik bento uitleg dat vertel ik vaak over het bord met eten & de chefkok. Als je uit eten gaat, dan krijg je een mooi opgemaakt bord geserveerd. De chefkok doet zijn best, denkt na over de verdeling op het bord, de structuren en de kleur. Als het bord dan voor je staat op tafel, heb je meteen zin in eten. Dat ziet er lekker uit! Maar hoe zou het zijn als je een bord voor je neus krijgt met een kleurloze prak met eten op 1 grote hoop. Dat ziet er heel on-aantrekkelijk uit, toch?


3 Tips voor een kleurrijke bento lunchtrommel


Gebruik kleur in de lunchtrommel (denk aan het mooie bord uit het restaurant). Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met verschillende soorten rauwkost en fruit maak je een kleurrijke lunch. Zelfs met twee kleuren boterhammen kun je er iets creatiefs van maken. Heb je je lunchtrommel met meerdere vakken al klaarstaan? Of maak je gebruik van verschillende snackboxen of gekleurde siliconen bakjes? Kijk welke rauwkost en fruit jouw kind(eren) lust(en) en denk in kleur!

1. Regenboogspiesen


Maak regenboogspiesen met rauwkost en/of fruit met satéprikkers. Maak ze niet te lang, zodat ze wel in de lunchtrommel passen.
Tip: Gebruik satéprikkers of kleurrijke prikkers zoals deze.

2. Regenboogreepjes of een regenboog fruithap


Maak leuke regenboogreepjes met komkommer, wortel en de twee kleuren paprika. Lekker met een yoghurt dip.

3. Gekleurde boterhammen


Maak twee kleuren boterhammen. Je hoeft niet ingewikkeld te doen. Gewoon de boterhammen om en om leggen geeft al een leuk effect.