zondag 10 december 2017

rubriek: ,

Leuke en gezonde boterham tips

Maak leuke boterhammen met vormen


Maak leuke boterhammen van verschillende vormen. Je kan hiervoor speciale uitstekers gebruiken zoals boterham uitstekers of koekjes uitstekers. Maar ook koekjes uitstekers, ronde vormen zoals een glas of rond bakje met een redelijk scherpe rand, kan je gebruiken. Of gewoon met een mes. Maak een thema lunch met het lievelingsdier van je zoon of dochter voor een feestje in de lunchtrommel!

Varieer met kleur


Het staat erg leuk in de lunchtrommel als je varieert met verschillende kleuren brood. Je kan dan natuurlijk kiezen voor wit en bruin brood. Wit kan natuurlijk best zo af en toe maar is eigenlijk niet gezond. In wit brood zitten namelijk weinig vezels en vult vooral. Maar denk ook eens aan maïs brood, volkoren brood en heel donker brood. Je kan het bijvoorbeeld om en om leggen zoals hiernaast. Of in een leuk dambord patroon. Of zoals hierboven met een vorm.

Wat doe je met de korstjes?


Ik hoor je denken: leuk dat uitsteken van boterhammen, maar wat doe ik dan met de korstjes? Weggooien is zonde. Je kan het natuurlijk zelf opeten, aan de eendjes geven of aan de hond? Maar je kan er ook broodfrietjes van maken, croutons voor in de soep, een broodpudding of een broodcake. Je kan de korstjes met een gezonde dipsaus of jam meegeven in de trommel. En ach zo af en toe er niets mee doen kan ook ;)