vrijdag 8 december 2017

rubriek: ,

Columnist Marije Woertman, creatieve lunch

Ik ben Marije en ik ben een moeder van 2 kinderen. Mijn oudste dochter van 8 (2009) is een kieskeurige en langzame eter. Ik weet hoe het voelt als er strijd aan tafel is. Hoe onzeker je kan zijn als je kind met lange tanden eet, of helemaal niet eet.

Ik maakte mij zorgen als ze naar school ging of ze wel voldoende binnen kreeg, om genoeg energie te hebben voor de lange schooldag. Bovendien wilde ik haar graag laten weten dat ik aan haar dacht als ze moest overblijven.

Gevarieerde lunches bedenken die ze lekker vindt (en ook opeet), voelde elke keer als een opgave. Op zoek naar tips, raakte ik geïnspireerd door Bento. Bento staat voor gezonde en gevarieerde lunches die er zo aantrekkelijk en leuk uit zien, dat kinderen met een glimlach alles opeten. Helemaal geïnspireerd begon ik met het maken van leuke lunches voor mijn dochter en het werkte. Geen strijd meer om het eten, de lunchtrommels kwamen leeg terug!

Vanuit deze passie ben ik gestart met mijn bedrijf De leukste lunch en doe dit alweer 5 jaar met heel veel plezier.

Ik vind het erg leuk om ook hier bij het Overblijf Magazine mijn passie te delen en tips te geven. De komende tijd hoop ik jullie te inspireren in het maken van leuke èn gezonde lunchtrommels. Zo wordt overblijven een feestje!