Acht tips voor een goede advertentie:
1. Straal visie uit
Beschrijf kort waar jullie als tso-organisatie voor staan en wat jullie willen bereiken.
2. Kies het imago
Op welke manier zijn jullie als tso-team herkenbaar binnen de school? Op welke manier onderscheiden jullie je van andere TSO’s?
3. Vacature
Beschrijf op een positieve manier wat het werk inhoudt. Benoem het aantal uur en overblijfmomenten én het adres van de tso-locatie, waarvoor je iemand zoekt. Noteer ook een telefoonnummer en de naam van diegene die telefonisch informatie kan geven. Vergeet niet de datum te noemen waarop het werk start.
4. Wensen en aanbod
Wat hebben jullie te bieden aan de nieuwe collega? Benoem niet alleen de vergoeding, maar vooral datgene wat onbetaalbaar is!
5. Website
Verwijs naar de website van de school (of tso-organisatie). Op de website krijgt de sollicitant ook een goede indruk van de organisatie, ook al staat de vacature niet op de website. Zorg ervoor dat de informatie over de TSO op de website actueel is ;-)
6. Balans tekst en beeld
Een advertentie met een foto wordt beter bekeken dan één zonder afbeelding. Misschien is er een leuke actiefoto beschikbaar?
7. Huisstijl
Gebruik het logo van de TSO/school en gebruik dezelfde huisstijl/kleuren als op de website. De advertentie is het visitekaartje voor de TSO. Zorg dus voor herkenbaarheid en professionaliteit.
8. Waar ga je adverteren?
Bedenk waar je jouw aspirant vrijwilliger vindt. Wie is jouw ideale nieuwe vrijwilliger, waar woont hij/zij? Vergeet niet de supermarkt dichtbij de school. Op de Facebook-pagina/Twitter-pagina van de school/TSO kan het bericht ook worden gedeeld met mensen die de school/TSO nog niet kennen. Ook de Vrijwilligerscentrale en verschillende vacaturesites op internet zijn een optie, zie vrijwilligersvacaturebank.nl.
Succes met de volgende wervingsactie!