woensdag 21 juni 2017

rubriek: ,

Stoepkrijt blijft geweldig!

Er zijn spelmaterialen die al jaren bekend zijn en populair blijven! Zoals bijvoorbeeld stoepkrijt, gemaakt van kalk of gips. Het is te verkrijgen in verschillende vormen en kleuren. Vroeger werd voor het tekenen op steen stukken (kalk)rots gebruikt. Tegenwoordig is het te verkrijgen in veel verschillende vormen en kleuren.

Vrij spel


Geef kinderen stoepkrijt en er ontstaat waarschijnlijk snel een spel. Het tekenen van vormen op de grond, het schrijven van letters en woorden of het maken van 'krijt-water'. Stoepkrijt is een eenvoudig spelmateriaal wat heel veelzijdig te gebruiken is voor alle leeftijden.

Een spel beginnen


Door het trekken van een lijn op het schoolplein creëer je eenvoudig een bepaalde spelsituatie. Wellicht de basis voor een balspel (de bal mag de lijn niet raken, maar hij moeten eroverheen gegooid worden) of het oefenen van een koorddanswedstrijd.

Gemakkelijk voor begeleiders


Stoepkrijt is voor een begeleider een makkelijk middel om te gebruiken in het spel. Hebben de kinderen behoefte aan een eigen speelvlak, dan teken je een vierkant op de grond (het kind kan er zelf een eiland van maken). Willen de kinderen voetballen of volleyballen? De lijnen, de goals en het net pas je eenvoudig aan, aan de grote van het team!