zondag 7 mei 2017

rubriek: ,

Genoeg overblijfkrachten voor het volgend schooljaar

Waar zijn de vrijwilligers die we zo hard nodig hebben? Deze vraag is een terugkerende, van het noord naar het zuid, van oost naar west. Het maakt niet uit waar in Nederland de basisschool staat, het vinden van vrijwilligers blijft een uitdaging. De oplossing is vaak een lastige, dit tso-werk promoten vraagt wat extra’s van je. Een aspirant-vrijwilliger maakt namelijk een aantal overwegingen, vóór hij of zij zich tussen de middag gaat inzetten voor jouw goede doel.

Het doel van de vrijwilliger


De aspirant-vrijwilliger heeft meestal al een volle agenda, dus het is aan jou om voor deze vrijwilliger de meest fantastische werkplek te creëren. Op je enige vrije dag tussen de middag op de school van je (klein)kinderen werken, dat doe je alleen als het je echt iets positiefs oplevert!

Werken bij jullie TSO, dat wil iedereen!


Een brainstormsessie over de voordelen van het werken bij jullie TSO kan helpen bij het opstarten van de wervingsactie. Als je samen bent, ben ik benieuwd of deze punten ook naar voren komen:

  • Jullie werken met de allerleukste, maar vooral ook heel gewone, kinderen op deze aardkloot;
  • Jullie verwelkomen nieuwe medewerker(s) als een nieuwe vriend(in);
  • Jullie zijn oprecht geïnteresseerd in elkaar en de kinderen;
  • Iedereen wordt goed ingewerkt en getraind, daardoor kunnen jullie het werk goed en met heel veel plezier doen;
  • De coördinator is aanwezig en ondersteunt de tso-medewerkers op een fijne, betrokken manier;
  • Jullie worden goed op de hoogte gehouden van bijzonderheden en vragen zelf tijdig tips voor speciale situaties;
  • Jullie voelen en horen regelmatig de waardering van de leerkrachten en de directeur voor jullie inzet;
  • Het is een heel goede reden om uit je bed te komen en onder de mensen te zijn;
  • De kleine vergoeding biedt je nét dat leuke extraatje voor jezelf!

Fijne werkplek


Werken bij jullie TSO voelt als vertoeven in een warm bad! De samenwerking tussen de TSO en het schoolpersoneel is heel goed. De tso-medewerkers voelen zich gehoord en gezien. Tijdens de pauze vertrouwen de leerkrachten hun leerlingen met een goed gevoel toe aan de vrijwilligers. Alle volwassenen werken volgens dezelfde aanpak. Iedereen, dus ook de kinderen, weten waar ze aan toe zijn. Het is een feest om naar deze school te gaan!

Presenteer je TSO


De manier waarop de TSO wordt gepresenteerd, is cruciaal voor het succes van de wervingscampagne. Vergeet niet dat jullie TSO de allerleukste van Nederland is! Jullie zoeken ‘alleen maar’ actieve kindbegeleiders met een empathisch hart die, samen met jullie, regelmatig willen werken aan een fijne, veilige- en kindvriendelijke lunchopvang.

Mond-op-mond reclame


Ben je trots bent op jouw tso-werk, dan kun je vast en zeker hele leuke anekdotes vertellen. Vertel ze door, er zijn nog heel veel mensen die geen idee hebben over wat jouw werk inhoudt. Vergeet niet te vertellen dat jullie nieuwe collega’s zoeken. Er zijn, door veranderde wetgeving, meer mensen die met een uitkering vrijwilligerswerk kunnen doen. Ga de boer op en bereik ook deze aspirant-vrijwilligers!

Succes met het vinden van nieuwe collega’s!