zaterdag 7 januari 2017

rubriek: ,

Columnist Sacha Schouten, voedingskundige en gewichtsconsulente

Mijn naam is Sacha Schouten. Ik ben moeder van 2 dochters van 7 en 9. Naast mijn baan als centrale coördinator bij Lunchtijd, ben ik ook gewichtsconsulente en eigenaar van Fruit in de Klas.

Centrale coördinator Lunchtijd


Sinds twee jaar ben ik centrale coördinator bij overblijforganisatie Lunchtijd Leiderdorp. We organiseren op 11 scholen in Leiderdorp, leiden en Hoogmade de overblijf. We doen dit samen met zo’n 90 tso-medewerkers, allemaal vrijwilligers en 25 pedagogisch medewerkers. In de regio waar we werken hebben bijna alle scholen een rooster waarin de kinderen gezamenlijk overblijven.


Fruit in de klas


Naast mijn baan bij Lunchtijd, ben ik ook gewichtsconsulente en eigenaar van Fruit in de Klas. Met Fruit in de Klas help ik scholen een gezonder voedingsbeleid te ontwikkelen. Vaak bestaat dat uit verschillende stappen: van het invoeren van een of meer fruitdagen tot het behalen van het certificaat Gezonde voeding van de GGD.


Fruit in de Klas tijdens de overblijf


Fruit in de Klas organiseert 2 a 3 keer per jaar een gezonde actie op alle scholen van Lunchtijd. Zo’n 3000 kinderen krijgen dan een gezonde traktatie en informatie mee naar huis over een gezonde lunch op school. Ook voor andere scholen en organisaties kan dit georganiseerd worden.

Praktische tips


Ik ga schrijven over praktisch zaken: Hoe combineer je een leuke overblijf met gezond eten? Wat kun doen om de kinderen lekker en gezond te laten lunchen? Welke rol kun je als tso-medewerker hierin spelen? En meer...

Vragen


Heb je vragen waar je antwoord op wilt? Laat het me dan weten, dan neem ik die mee in m’n volgende column.


Sacha Schouten, Fruit in de Klas