dinsdag 8 november 2016

rubriek: ,

Columnist Milja de Leu, knutselen

Hallo allemaal, mijn naam is Milja!


Mijn dochter zag op social media een advertentie voor bijkomen waarin tso-medewerkers werden gevraagd. Of dat iets voor mij was. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Afijn, contact opgenomen, gesprek gehad en jawel, als invalkracht begonnen in september 2015.

Geen overblijfuur is hetzelfde


In het nieuwe schooljaar ben ik begonnen voor vast op dinsdag en regelmatig extra. Het voordeel van het vaste kracht zijn is dat ik met de kinderen en tso-collega's een leuk contact opbouw. De kinderen en collega's beginnen met te kennen en weten steeds beter wat ze aan me hebben. En omgekeerd leer ik de kinderen en collega's kennen. Het leuke aan de TSO is dat geen overblijfuur hetzelfde is. De ene keer help ik bij de knutsels en een andere keer sta ik buiten om toezicht te houden.

Mijn knutselwebsite is speciaal voor de overblijf


Nu ik zelf TSO medewerker ben zie ik dat het een hele uitdaging is om in een half uur een knutsel aan te bieden. Het is de bedoeling dat die knutsels klaar mee naar huis gaan. Er zullen ongetwijfeld meer tso-medewerkers zijn die een knutselactiviteit willen aanbieden. Voor deze mensen heb ik mijn website in het leven geroepen. Wekelijks komt er een knutsel op de website die te gebruiken is als overblijfactiviteit. Ook zullen artikelen verschijnen die te maken hebben met de opzet van de tso-knutsels.

Voor de mensen met ervaring is het misschien een open deur, maar voor iemand die net begint met de tso-knutselactiviteit is het een hulp. Regelmatig een kijkje nemen op mijn website blijft daarom leuk!

Milja de Leu, Overblijfknutsels