vrijdag 16 september 2016

rubriek: ,

Columnist Linda Willemsen, leerkracht en adviseur gedragsproblemen

Een actieve duizendpoot, dat is hoe ik in mijn omgeving bekend sta. Mijn naam is Linda Willemsen en ik werk als leerkracht 3/4 op een basisschool in Veenendaal. Daarnaast ben ik het gezicht achter de website klasvanjuflinda.nl. Op deze website deel ik elke dag inspirerende - en informatieve blogs aan leerkrachten en ouders. Het onderwijs zit echt in mijn hart en ik geniet ervan om mijn prachtige vak op deze manier uit te mogen dragen. Daarnaast ben ik auteur bij Noordhoff en heb ik twee boeken (Letter van de week en 50 lesideeën voor de onderbouw) geschreven.

Gedragsspecialist


Na vijf jaar juf zijn begon het weer te kriebelen om door te leren, inmiddels ben ik bijna klaar met de opleiding Master SEN richting gedragsspecialist. Deze master is bedoeld voor leraren die zich verder willen professionaliseren op het gebied van passend onderwijs aan kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Door deze master kan ik nog beter inspelen op de dagelijkse onderwijspraktijk en een belangrijke bijdrage leveren aan de beleidsontwikkeling op het gebied van passend onderwijs.

Kennis delen


Ik zal als columniste voor het Overblijfmagazine mijn ervaringen met kinderen met speciale onderwijsbehoeften delen. Daarnaast zal ik tips geven over hoe je goed om kunt gaan met kinderen met gedragsproblemen, denk aan ASS, ADHD of ADD.

Ik zal vragen beantwoorden als Hoe kun je het beste contact maken met een kind met ASS?, Wat zijn de pluspunten van kinderen met ADHD?, Hoe help je een verlegen kind? en Hoe kun je een gefrustreerd kind helpen?.

Mocht je meer willen weten of een vraag hebben over gedragsproblematiek, dan hoor ik het graag!