vrijdag 17 juni 2016

rubriek: , ,

Studie- en inspiratiedag voor tso-coördinatoren zeer positief ontvangen

Hoe kun je de verwachtingen van ouders, leerkrachten en collega's nog beter managen? Hoe spreek je een boze, dreigende ouder aan? Hoe maak ik duidelijk dat ik een actieve houding verwacht van de vrijwilligers? Welke stijl van leidinggeven heb ik eigenlijk en past die bij dat wat het team nodig heeft? Hoe positioneer ik de TSO?

Foto: Coördinatoren hard aan het werk tijdens de coördinatoren dag 15 juni jl. in Roelofarendsveen.

Even een dagje niet in de school zijn maar op een mooie sfeervolle locatie. In alle rust, maximaal 10 collega’s, een fantastische lunch, alle aandacht voor jou en jouw tso-vragen.

Markt van Halen en Brengen


Een deel van de ochtend is gevuld met de Markt van Halen en Brengen. Welke vragen heb je en welke antwoorden of tips hebben collega coördinatoren voor jou? Waar ben jij trots op? Daarna aan de slag met het onderzoeken van jouw stijl van leidinggeven en het in kaart brengen van de behoeften van tso-team.

Communicatietraining


In de middag staat het managen van verwachtingen centraal. Hoe communiceer je zo helder mogelijk? Welke manier van communiceren vragen de verschillende typen ouders, collega’s en leerkrachten?

Aan het eind van de middag ging iedereen naar huis met veel inspiratie, energie en een persoonlijk plan van aanpak. “Graag volgend jaar weer” was de reactie.

Denk en doe in kleine stapjes. Succes gegarandeerd!


In andere regio’s bieden mijn collega’s ook dit soort dagen. Ik gun iedere coördinator zo’n dag!