donderdag 17 december 2015

rubriek: , ,

Nieuwe tso-training 'Spel(en) op het plein'

In de maand september zijn 3 ervaren trainers en ondergetekende gezamenlijk afgereisd naar Steenbergen (N-Brabant) om voor een tso-stichting de verplichte scholing te verzorgen.

70 Enthousiaste TSO-cursisten


Deze cursisten hebben aan een tso-scholingsevenement deelgenomen. Allen zijn werkzaam bij een zeer betrokken tso-stichting. Een fantastische scholingsdag, feestelijk omlijst met een lunch, een knutselworkshop en afgesloten met het welverdiende certificaat en een bloemetje voor elke cursist.

Basistraining en de TSO training Spel(en) op het plein


De helft van deze 70 deelnemers heeft deelgenomen aan de Basistraining en de andere helft aan een nieuw ontwikkelde TSO-training t.w. Spel(en) op het plein. Een training waarbij tso-medewerkers tools aangereikt krijgen om in een korte tijd met weinig materiaal kinderen in beweging te krijgen en ontspannende of juist spannende spelletjes te doen tijdens de TSO. Ook werden de deelnemers zelf actief meegenomen in het spel en hun kregen de kans om hun spel- en kindertijd opnieuw te beleven. Dat deze opzet een groot succes was, bleek uit de reacties van de deelnemers.

Diverse onderwerpen


In beide trainingen kwamen diverse onderwerpen aan bod, specifiek bedoeld voor de tso-doelgroep, gegeven door deskundigen op het gebied van wetgeving, pedagogiek, organisatie en communicatie, ontwikkeling bij kinderen en de functie en mogelijkheden van sport en spel tijdens de TSO.

Klantreacties


Wilt u weten wat de cursisten zelf vertelden over bovenstaande trainingen? Of wilt u meer weten over de nieuwe tso-training Spel(en) op het plein of ander gecertificeerde scholingsmogelijkheden? Raadpleeg dan de website van Adminiris en neem contact op.