zaterdag 21 november 2015

rubriek: , , ,

Een blijk van waardering voor uw vrijwilliger

Deze tijd van Sinterklaas biedt u de gelegenheid om met zeer weinig middelen uw vrijwilligers een hart onder de riem te steken. U kunt dit doen door middel van een envelop met enkel een gedicht waarin u uw waardering laten blijken en deze bijvoorbeeld te versieren met pepernoten.

Gedicht


De uitspraak rijmen en dichten zonder uw hemd op te ……, is bij veel van u waarschijnlijk wel bekend. In een toepasselijk gedicht kunt u uw waardering laten blijken en uw overblijfmedewerkers bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar. Uiteraard vraagt dit wel wat dichtkunst en tijd. Ervaring leert mij, dat als je er eenmaal aan begint, de woorden je vrij snel te binnen schieten.

Hulp van de oudere kinderen


Vraag hulp aan de kinderen van de hogere groepen. Zij kennen de vrijwilligers immers ook en vinden het fijn om mee te denken. Geheimhouding is uiteraard geboden.

Hulpmiddel


Op diverse website zijn gedichten te vinden, bijvoorbeeld rijmnu.nl/sinterklaasgedichten en
sinterklaas-gedichten.eu/gedichten-generator. Op sommige websites moet u echter een cadeau opgeven. Door het invoeren van ‘pepernoot’, ‘kruidnoot’ o.i.d. maakt u uw gedicht kloppend, zonder in de problemen te komen met de belastingdienst (i.v.m. mogelijke overschrijding van de belastingvrije grens voor de vrijwilligersvergoeding).

Zo maar een start


Fijn/Plein Klas/Was Goede kracht/uit alle macht
Troep/Groep Kind/Vrind Begeleiden/niet laten lijden
Klas/Pas Boy/Rotzooi Trommel/Rommel
Brood/Bal in de Sloot Drinkbeker/zeker Docent/assistent
Drinken/Klinken Kleuren/zal nooit zeuren Spelen/ zal zich niet vervelen

Heeft u meer passende woorden gevonden, specifiek geschikt voor de TSO? Help dan uw collega’s door te reageren op deze column. Hartelijk dank en veel Succes.