zaterdag 24 oktober 2015

rubriek: , , ,

Sinterklaasje, kom maar binnen!

Nog even en Sinterklaas arriveert weer in ons land. Bedenk samen met de kinderen leuke activiteiten om een ruimte leuk in te richten! Samen met de kinderen kun je ervoor kiezen hoe je deze ruimte wilt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan algemene Sinterklaas- en of Pietenknutsels aan de muren, slingers in het thema, tafelkleden en mooie bouwwerken van papier en karton.

Richt een ruimte specifiek in rond het Sinterklaasthema


Door een ruimte specifiek in te richten kan het Sinterklaasthema makkelijker omgezet worden tot een spelomgeving. Tover de ruimte om tot pakjeshuis, het kantoor van sinterklaas, de pakjesboot of de stal van het paard. Wees samen creatief en bedenk hoe deze ruimte er uit kan zien. In het pakjeshuis kan bijvoorbeeld een grote inpaktafel staan met verschillende soorten papier, plakband en linten. Grote en kleine dozen om te vullen met cadeautjes, jute zakken, verkleedkleren en een schrijfhoek om brieven te beantwoorden. Vul de ruimte geheel in naar eigen wens en laat de kinderen meedenken en creëren!

Inspiratie nodig?


U kunt altijd contact opnemen voor spelideeën en spelmogelijkheden! Kijk op de site Kijk op Spel of mail naar info@kijkopspel.nl! Misschien is deze grote Sinterklaasboot een leuke inspiratiebron! Veel speelplezier!