maandag 28 september 2015

rubriek:

Columnist Geke Zandringa, voedingskundige en adviseur baby- en kindervoeding

Ik ben Geke Zandringa, een enthousiaste voedingsprofessional met veel ervaring en betrokkenheid bij het werkveld kindervoeding.

Stoarm Realiseert


Sinds 2008 werk ik vanuit mijn eigen bureau Stoarm Realiseert, waarbij centraal staan de (wetenschappelijke) ontwikkelingen rond baby- en kindervoeding. Stoarm vertaald deze ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk voor de professional. Dit op verschillende manier door de nieuwssite Kind&Voeding, door workshops, symposia en opleidingen te initiëren. Ook is Stoarm op projectbasis in te huren.

Friese roots


De naam Stoarm Realiseert staat voor pit en daadkracht. Dit in combinatie met een voedingskundige en commerciële achtergrond, een breed netwerk in de professionele wereld van baby- en kindervoeding opgebouwd door werkervaring in de thuiszorg en bij Nutricia baby- en kindervoeding maakt het bureau uniek. Stoarm is het Friese woord voor storm. De bedrijfsnaam maakt mede inzichtelijk dat vraagstukken en projecten actief worden opgepakt én verraden daarbij mijn Friese roots.

Kind&Voeding


Sinds 2009 ben ik de eigenaar van Kind&Voeding. Dit is de nieuwssite voor professionals die geïnteresseerd zijn en op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen rond de voeding voor kinderen (0-19 jaar). Neem eens een kijkje op deze site. Elke week worden diverse relevante nieuwsberichten geplaatst. Verder zijn er links naar de rubrieken boekenrecensies, scholingsagenda en interviews. Aan de site is een 2 maandelijkse e-zine gekoppeld voor abonnees: de Lunchupdate. Deze kunt u gratis in uw mailbox ontvangen waarmee u snel weer up to date bent.

Voeding en de TSO


Ook onze 3 kinderen hebben tijdens de basisschool altijd te maken gehad met lunchen tijdens de TSO. Dit verliep wisselend. Graag wil ik met de columns een constructieve bijdrage leveren aan het voedingsbeleid binnen de TSO. In de columns ga ik vooral in op de actualiteit rond de voeding voor kinderen. Hiermee wil ik het belang van goede voeding voor (jonge) kinderen benadrukken. Juist de TSO kan een bijdrage te leveren aan een gezond eetmoment en daarmee aan de smaakontwikkeling van kinderen. Mijn eigen ervaringen als moeder komen nu van pas en zijn mede de drijfveer om me hard te maken maken voor meer aandacht voor goede voeding en tijd voor eten bij de TSO.