woensdag 8 juli 2015

rubriek: ,

Afscheid van het schooljaar

Wat zal je ze missen hė, je collega’s en de overblijfkinderen, of niet? Een heel lange vakantie voor de boeg, vraagt om een goede afsluiting van een afgelopen periode. Ook als jullie de eerste donderdag in juni de Nationale Overblijfdag gevierd hebben, is het fijn om aan het einde van het schooljaar elkaar nog een keer spreken.

Verrassend buffet


Maak als team allemaal een gerechtje dat deel kan uitmaken van een High Tea. Laat iedereen iets lekkers kiezen en eet gezellig samen, zonder dat er kosten gemaakt worden die invloed hebben op de totale vrijwilligersvergoeding!

Gezamenlijk kunstwerk


De kinderen zijn ook toe aan hun vakantie en sommigen zullen het heerlijk vinden om nu een rustige activiteit te doen. Een kunstwerk samen met een groepje kinderen maken, in het teken van afscheid van het schooljaar, biedt de kinderen ook de kans om het schooljaar af te sluiten. Beeld je eens in, een groot stoepkrijt kunstwerk op het schoolplein! Zet er een brede stoepkrijtrand als lijst omheen en jullie kunnen nog een paar dagen met plezier kijken naar een heus schilderij.

Promotie van de TSO


Wat er super goed ging dit schooljaar, maar ook wat vraagt om verbetering, is juist op dit moment belangrijk om te bespreken. Heb een luisterend oor voor de tso-medewerkers én de kinderen. Juist deze twee groepen hebben invloed op het imago van de TSO, zij zijn je promotie team. Wat zij in de aankomende periode vertellen over de TSO, kan invloed hebben op de keuzes van andere ouders en kinderen.

Tips te laat?


Lees je dit en denk je ‘Wat jammer, te laat!’ of zijn veel van jullie tso-medewerkers aan het vasten in het kader van de Ramadan? Maak een mooie start en begin het nieuwe schooljaar positief met het buffet-overleg, een kunstwerk en promotie van de TSO! Wil je in het nieuwe schooljaar andere tips voor een fijne TSO? Nodig één van ons uit voor advies of een training.

Fijne zomervakantie gewenst!