woensdag 24 juni 2015

rubriek: ,

Een fijne speelplek

Tijdens de tussenschoolseopvang zullen een aantal kinderen zich goed kunnen vermaken, anderen vragen hierin wat meer begeleiding van de TSO-medewerker nodig. En ook een fijne, veilige en rustige speelplek helpt hierbij!

De speelplek


Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de speelplek van kinderen veilig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan loshangende kabels, onafgedekte stopcontacten of scherpe en kapotte materialen. Zo nu en dan controle op deze punten helpt de speelplek veilig houden.

Afgeschermd of midden in de ruimte


Er zijn kinderen die overal spelen, anderen trekken zich liever wat terug van de groep. Een hoek of afgeschermde plek geeft de mogelijkheid een spel te spelen op afstand van de drukte. Ook spelen op een mat of aan tafel vinden veel kinderen prettig.

Extra spelideeën


Ook tijdens de tussenschoolse opvang is het de uitdaging om de ruimte speelvriendelijk te houden. Afwisseling kan hierbij helpen. Bouw eens een huis, kasteel, boot of winkel. Een centrale speelplek waarvan uit kinderen hun eigen spel kunnen spelen. Een wigwam van doeken, een iglo van pakken of rovershol van kartonnen platen… Bedenk en bouw samen met de kinderen een geweldig leuke speelplek.