maandag 8 juni 2015

rubriek:

Bloemen voor het tso-team van BS De Leilinde te Reusel

De bos bloemen die door Fleurop beschikbaar is gesteld voor het leukste verhaal over uw TSO gaat naar het tso-team van Basisschool De Leilinde te Reusel. De jury was het er unaniem over eens dat dit het beste verhaal was! Proficiat en nog heel veel succes met jullie TSO! De bloemen zijn onderweg!

"Wij willen graag het tso-team van Basisschool De Leilinde in Reusel opgeven, zij verdienen het dubbel en dwars! En hoe toepasselijk zou het zijn als ze extra in het zonnetje worden gezet. Natuurlijk gaan we ze overladen met knuffels, kleurplaten en knutsels nu de nationale overblijfdag in zicht komt!!!

Iedere week geven zij zich weer voor de volle 100 % en staan ze klaar voor alle overblijfkinderen. Overblijfmoeder zijn is niet zomaar even een uurtje kletsen en spelen met de kindjes (wat natuurlijk wel het allerleukste onderdeel van het werk is!) maar er wordt ook keihard gewerkt in die korte tijd: De voicemail afluisteren, berichtjes bekijken, drinken klaar zetten voor iedereen, de kleinste kindjes ophalen in de klassen, helpen met plassen/handen wassen, ongelukjes met plassen/poepen, neuzen poetsen, drinken uitdelen, helpen met de broodtrommels, tafels poetsen/vegen, de afwas, bemiddelen bij conflictjes tussen de kinderen, de kindjes verzorgen en troosten wanneer ze gevallen zijn...

Hiernaast genieten ze natuurlijk ook enorm van alle andere leuke dingen die dit werk met zich mee brengt, heerlijk kletsen met de kindjes, knuffelen, grapjes maken en ook zijn ze een luisterend oor en dragen ze zorg voor een vertrouwde en veilige omgeving.

Lien Verspaandonk, Loes van Kemenade, Marie-Anne van de Zande, de 3 vaste vrijwilligsters en Marina Dijkmans (bso-juf én tso-medewerkster vanuit KO Nummereen) nemen deze taken al jaren op zich, met liefde en plezier, sommigen zelfs 3 tot 4 keer per week. Onze complimenten, veel van onze bso-kids gaan er wekelijks met héél veel plezier naartoe! Hopelijk blijven ze nog héél lang ons vaste tso-team!!"


Ingezonden door Kim Lazeroms