Net zoals bij andere scholen, werken wij met 3 verschillende niveaus: onderbouw (kleuters) middenbouw ( groepen 3 t/m 5) en de bovenbouw ( groepen 6 t/m 8).
Onderbouw
Zo spelen de kleuters in de zandbak met zandspullen, spelen ze op verschillende fietsen of steps en hebben zij een klimrek met glijbaan op hun speelplaats.
Middenbouw
De middenbouw heeft een slang als speeltoestel en een heel groot schaakveld. De kinderen spelen hier ook wel in de tuin die tot de school behoort. Zij doen hier verstoppertje, tikkertje en in het voorjaar wordt er enthousiast gezocht naar de insecten die hier leven. Ook kan er op dit grote plein worden gevoetbald, gerend en andere renspelletjes.
Bovenbouw
De bovenbouw speelt op het voetbalplein, dit is een heus voetbalveld van asfalt met 2 doelen en daar omheen een hoog hek. Op dit plein is ook een soort podium van steen waarop gespeeld kan worden.
Buiten spelen
Alle jongens voetballen graag en deze hebben we dan ook voldoende in voorraad. Ook kan er buiten gebruik gemaakt worden van stelten, skippyballen, springstokken, springtouwen, stoepkrijt, elastiek en ga nog maar even door. Er zijn vaak kinderen die ook tekenspullen of scoobydootouwtjes meenemen naar buiten en dit daar doen.
Binnen spelen
Als het echt slecht weer is, hele erge regen of storm worden de kinderen binnen vermaakt met allerlei ander materiaal. Zij kunnen knutselen, muziek luisteren, gezelschapsspellen, tekenen.
In ons beleid hebben wij bewust opgenomen dat de kinderen niet op de computer mogen tijdens de tso. Dit besluit hebben we genomen omdat zij elkaar op social media niet erg vriendelijk bejegenden.
Wel muziek maar geen computer
Daarnaast vinden wij dat de kinderen genoeg achter computers zitten en dit tijdens hun overblijf dus niet nodig hebben. De bovenbouw wil wel heel erg graag muziek luisteren en kijken, en hebben dan ook mp4-spelers voor hun groep om dit te kunnen doen.
De kleuters mogen bij erg slecht weer een keer naar een dvd, geschikt voor alle leeftijden, kijken. Natuurlijk niet elke dag, maar soms mag dit.
Eigen kast voor de TSO met materiaal
In elke klas staat een bak met materiaal, deze kan naar believen worden aangevuld door de medewerkers. In de centrale hal staat nog een kast waar de medewerkers, evt. samen met de kinderen materiaal of spelletjes uit kunnen halen.
Inspraak van de kinderen
Mocht het zo zijn dat de kinderen ideeën hebben voor materiaal wordt er door de coördinator gekeken of dit geschikt is en of er voldoende financiën zijn om dit aan te schaffen.
Het belangrijkste: Het is de vrije tijd van de kinderen en deze moeten zij zo veilig, gezellig, fijn en leuk doormaken. Daarom ook de inspraak van de kinderen in onze materiaalkeuze.