zondag 5 oktober 2014

rubriek: ,

Initiatiefnemer en hoofdredacteur Coen Schaap

Het ontbreken van een informatiekanaal dat helemaal gefocust is op de TussenSchoolse Opvang was de reden voor mij, als een van de eigenaren van TSO-ASSISTENT, om het initiatief te nemen en het Overblijf Magazine nieuw leven in te blazen.

Mijn rol bij het Overblijf Magazine


Ik doe al het mogelijke om het Overblijf Magazine draaiend te houden en voortdurend nieuwe informatie te publiceren. Ik zoek redacteuren en breng hen bij elkaar, zorg voor goede onderlinge communicatie. Ik heb de website die je nu ziet gemaakt, onderhoud deze en kijk alle columns van de redacteuren nog eens kritisch na voordat ik ze op de website plaats. Ik zoek leuke websites en interessante nieuwsberichten op het internet, bespreek deze en plaats ze op de website.

Columns over Administratie en registratie


Mijn betrokkenheid bij de TussenSchoolse Opvang is vooral gericht op de administratie en registratie van de overblijf. Indien zich op dat gebied ontwikkelingen voordoen zal ik daar een column over schrijven.

Mijn achtergrond: pedagogie en internet


Om kosten te vermijden is de website door ons zelf gemaakt en aangepast. Mijn ervaring met het maken en ontwerpen van websites komen hier goed van pas. Van huis uit ben ik sociaal pedagoog (officieel andragoloog - dat woord kent haast niemand) maar ik ben werkzaam geworden als sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Dat doe ik nog steeds enkele dagen per week en met veel plezier. Vanaf 2001 heb ik me tegelijkertijd ontwikkeld tot website bouwer.

Overblijfadministratie systeem TSO-ASSISTENT


Begin 2011 heeft dit geresulteerd in het mooiste online registratiesysteem voor de overblijf: TSO-ASSISTENT. Sindsdien is het systeem telkenmale verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Dit samen met mijn compagnon en drijvende kracht Lex Warnies (overblijfdeskundige en grafisch ontwerper) en uiteraard met hulp van de technische programmeurs van UGS. Lees maar eens wat gebruikers zeggen over TSO-ASSISTENT.