zaterdag 25 oktober 2014

rubriek: , ,

De spannende tijd voor 5 december: Komt Sint Nicolaas?

En zo ja, wanneer? Ook bij ons op school? Hebben de kinderen of de TSO-medewerkers nog wensen? Zijn er nog viltstiften en kleurpotloden? Hoe staat het met de ballenvoorraad? En wat zijn de nieuwe speelgoedhypes?

Is Sint Nicolaas in de begroting opgenomen?


Gelukkig komt op veel scholen de Goedheiligman pas in november en is er dus nog even tijd om over bovenstaande na te denken en zo nodig het e.e.a. te organiseren. Wel een mooie tijd om kapot of zoekgeraakt speelgoed te vervangen, wensen te inventariseren en waar te maken.

Inkopen en inpakken


Heeft u alles goed doordacht en besproken? Dan kunt u als TSO-medewerker op pad om de inkopen te doen en samen met uw collega's tijdens een gezellige koffiemoment alles in te pakken in het feestelijke Sintpapier. Een heerlijk speculaasje erbij maakt dit helemaal af. Zo investeert u ongemerkt, met plezier, veel tijd in uw vrijwilligerswerk.

Spannend, ook voor de grotere kinderen


Niet alleen voor de kleintjes, maar ook voor de groepen 8 en zelf voor de TSO-medewerkers spannende tijden. De toch al niet altijd even rustige kinderen stuiteren dan helemaal alle kanten op en de wat stillere kinderen worden mogelijk nog stiller. Maar iedereen wacht vol spanning af op datgene wat er komen gaat of helpt de Sint een handje. Maar er is meer hulp: Vanaf 14 november 2014 start het Sinterklaasjournaal.

Sinterklaasjournaal lespakket


Sommige scholen schaffen ook onderstaande lesmaterialen aan. Zo'n pakket bevat materiaal voor 30 leerlingen en sluit aan op de verhaallijn uit het Sinterklaasjournaal. Het is bedoeld is voor de groepen 1 t/m 4 van de basisschool en kost € 19,50. De Sinterklaasjournaal lespakketten zijn leverbaar vanaf 15 oktober 2014.

Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek


Behalve de lespakketten kan via dezelfde site ook het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek worden besteld, ook geschikt voor leerlingen van groepen één tot en met vier. Het boek kost € 14,95 en is nu al op voorraad.

Sinterklaasjournaal thuispakketten


Vanaf oktober 2014 kunnen op de site van Sinterklaasjournaal ook thuispakketten besteld worden. Bespreek eens met de leerkrachten de wensen en mogelijkheden.

Sinterklaasjournaal op het digibord of in de aula


Tegenwoordig is het op veel scholen mogelijk om via het digitale lesbord en met hulp van Sinterklaasjournaal tijdens het overblijven aan deze voorpret deel te nemen.

Bekijk en bespreek eens de mogelijkheden om een TV uitzending te tonen op een scherm in de aula of in een lokaal met toezicht. Ook via een gewoon computerscherm of televisie is het goed te volgen voor een kleinere groep.

Ik wens jullie een leuke spannende tijd voor jong en oud, groot en klein.