dinsdag 14 oktober 2014

rubriek:

Columnist Nettie Kramer, trainer en adviseur TSO

Inmiddels geef ik al heel wat jaren overblijfcursussen in voornamelijk het noorden van het land. Wat mij nog heel goed bijstaat is het helpen bij de voorbereidingen van het overblijfcongres voor het noorden, in Drachten. Wat was dat leuk om te organiseren en wat een feest was het!

Overblijfcursussen en beeldcoaching


Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als docent in het voortgezet onderwijs en daarna zo’n tien jaar als trainer en ontwikkelaar bij OUDERS & COO, richt ik mij nu volledig op mijn eigen bedrijf SCHOLARE waar ik niet alleen producten aanbied voor ouders in school (ouderbijeenkomsten en overblijfcursussen) maar ook beeldcoaching (voor de overblijf en docenten) en training voor docenten.

Mijn columns zullen gaan over de praktijk van het overblijven


Kinderen hebben recht op goed onderwijs en het is belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. Ik wil daaraan bijdragen door niet alleen mij te richten op meer professionele docenten maar ook de positie van ouders in school te versterken. Ouders en school hebben elkaar nodig voor goed onderwijs voor onze kinderen. Overblijven is een belangrijk onderdeel op school en draagt zeker bij aan het plezier dat kinderen hebben op school. Mijn columns zullen gaan over de praktijk van het overblijven en alles wat daarbij komt kijken.

Mijn respect voor tso-medewerkers is gegroeid


Overblijven is een hele klus en mijn respect voor tso-medewerkers is in de loop der jaren alleen maar gegroeid. Ga er maar aan staan als het niet echt je hobby of je werk is om met groepen kinderen om te gaan. Als de liefde voor kinderen er is en je bent bereid tot leren, dan lukt het en heb je er een erg leuke vrijwilligersbaan bij waarbij je ook nog veel leert.

Overblijfcursussen zijn leuk om te verzorgen én om te volgen


Overblijfcursussen zijn ontzettend leuk om te verzorgen tso-medewerker zijn altijd gemotiveerd om te leren en te delen. Daarbij is het voor mij ook heel leerzaam om te kijken op zoveel verschillende overblijven. Elke school, elk overblijfteam doet het weer op zijn eigen manier. Het leuke van samen een overblijfcursus volgen als team is dat je weer eens over iets anders praat dan alleen zakelijke of gezellige dingen (die ook belangrijk zijn). De neuzen weer dezelfde kant op: hoe blijven we zorgen voor een goede, gezellige overblijf! Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Kijk ook eens op mijn Pinterestpagina voor de overblijf.