Spelen doen alle kinderen en gaat vanzelf, althans, zo wordt vaak gedacht. Het spel van kinderen is uniek en vaak verloopt de spelontwikkeling gelijk met de algehele ontwikkeling van het kind. Alleen, niet altijd ...
Spel. Het lijkt zo klein, maar is zoveel zeggend.
Binnen de TSO spelen kinderen vaak na het eten samen met andere kinderen. Maar hoe kun je kinderen ondersteunen die moeilijk tot spel komen? Hoe begeleid je kinderen in de samen-speel-situaties, binnen of op het schoolplein? En hoe begeleid je spelconflicten?
Columns over de spelontwikkeling van kinderen, spelsituaties en spelomgevingen
Ik zal voor de TSO onder andere columns schrijven over de spelontwikkeling van kinderen, spelsituaties en spelomgevingen. Door inzicht te hebben in bijvoorbeeld de verschillende spelniveaus, hoe het spel begeleid kan worden en het aanbod van spelmaterialen, kunt u goed aansluiting vinden bij het spel van het kind.
Kinderen die plezier beleven in het spelen en een goede spelontwikkeling hebben, staan vaak zelfverzekerder in de wereld.
Kijk op Spel is een praktijk voor spelagogiek
Naast het bieden van spelbegeleiding en speltraining, worden er regelmatig informatiebijeenkomsten en workshops georganiseerd op scholen, kinderdagverblijven en bij ouders thuis. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op met info@kijkopspel.nl.
Webshop voor spelmaterialen
Spelmaterialen waarmee een kind een eigen spel kan spelen, zijn een voorwaarde voor een ontspannen spel. Via de webshop van Kijk op Spel kunnen unieke spelmaterialen en middelen besteld worden. Opzoek naar specifieke materialen of spelwensen? Laat het weten!