donderdag 18 september 2014

rubriek:

Columnist Iris Nouwen, trainer en adviseur TSO

Van tso-medewerker tot tso-locatiemanager


Als moeder van 3 kinderen ben ik vanaf 1985 betrokken bij het basisonderwijs. Vele jaren ben ik als vrijwilliger actief geweest o.a. als tso-medewerker, klussenhulp, OR- en MR lid. Zo ook kwam er, in 2005, de vraag van de Oudervereniging of ik de Tussenschoolse opvang wilde regelen.

Vanaf 2010 tot heden: Praktijkmens en TSO trainer-adviseur


Nu vele jaren later, heb ik mij door diverse opleidingen, ervaringen en betrokkenheid bij de Tussenschoolse opvang kunnen ontwikkelen tot een ervaren TSO-trainer en -adviseur. Hierdoor heb ik vanaf 2010 vele scholen en kinderopvangorganisaties mogen bezoeken en daar de verplichte TSO scholing aangeboden. De reactie van veel van mijn cursisten is: "Ik heb weer hernieuwde energie gekregen om dingen op te pakken". Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

U kunt mij nog steeds vinden op een middelgrote basisschool en hier draai ik volledig mee met ons enthousiaste vrijwilligers TSO-team. Vanuit deze dynamische schoolomgeving herken ik veel praktijkvoorbeelden van mijn cursisten.

Ik wil mijn ervaringen met u delen


Ik vind het erg leuk om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. Daarom heb ik mij aangemeld als columniste. Het bovenstaande geeft mij immers meer dan voldoende stof om dit met u te delen.

Mocht u mij naar aanleiding van één van mijn columns vragen of aanvullingen hebben, bezoek dan mijn website op www.adminiris.nl. Daar kunt u zien wat ik verder nog voor u kan betekenen.