woensdag 25 juni 2014

rubriek:

Columnist Sheila Hoogeland, trainer en adviseur TSO

Met veel plezier ben ik sinds 1999 werkzaam in de tussenschoolse opvang. Eerst als vrijwillig coördinator en vanaf 2006 als adviseur, trainer en coach. Velen zien mij als een enthousiaste, ondernemende en betrokken persoon die wil helpen totdat je tussenschoolse opvang goed is en gaat zoals jij het wilt.

Kansen voor je TSO


De columns die ik schrijf voor het Overblijf Magazine gaan vaak over motivatie en een praktische en werkbare organisatie. Ik wil je graag inspireren op een andere manier naar de situatie te kijken en meer kansen te benutten. Kijk naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Je kunt vaak met een kleine aanpassing iets groots en moois bereiken.
Daarnaast informeer ik je over nieuwste wet- en regelgeving.

Mijn werk als trainer en adviseur voor de TSO


In 2006 begon ik met het verzorgen van ouderavonden. Ik ondersteun nog altijd tso-organisaties bij het opstellen van hun tso-werkplan.
Het grootste deel van mijn werk bestaat momenteel uit het verzorgen van trainingen aan tso-medewerkers. Veelal vrijwilligers, soms ook in dienst van de tso-organisatie. Ter voorbereiding op de training kom ik meestal een kijkje nemen tijdens het overblijven. Door te kijken en te luisteren krijg ik een goed beeld van de sfeer en de praktische aanpak. Deze nuttige informatie helpt mij een goede invulling te geven aan de training.
Als de TSO (tenslotte) optimaal loopt, kan deze in aanmerking komen voor het predicaat TSO-voorbeeldschool.

Leuk als je mijn facebookpagina liket!